Klantenservice

Postbus 70208
1007KE Amsterdam
Tel: 020 641 8541
Fax: 020 645 6414
E-mail: rietveld66@online.nl

subheader

Ziektekosten

Iedere Nederlander is verplicht een basisverzekering af te sluiten. Met deze zorgverzekering ben je verzekerd tegen de kosten van "gewone" medische zorg, zoals van de huisarts, het ziekenhuis en de apotheek. De aanspraken die op de basisverzekering zijn gedekt, zijn in de wet beschreven. De verzekeraar neemt deze aanspraken in zijn polis op. Soms moet je een deel van de kosten zelf betalen, bijvoorbeeld als je een naturapolis hebt en naar een niet door de verzekeraar gecontracteerde zorgaanbieder gaat. Lees daarom altijd de polisvoorwaarden goed door.

De zorgverzekeraar is verplicht je te accepteren voor de basisverzekering. De verplichting om een basisverzekering te hebben, geldt ook voor kinderen onder de achttien jaar, maar zij betalen geen premie. Voor zorg die niet onder de basisverzekering valt, kun je een aanvullende verzekering afsluiten, maar dat is niet verplicht. Ook kun je een aparte tandartsverzekering afsluiten.

Collectief

Er zijn veel mogelijkheden om je aan te sluiten bij een collectieve zorgverzekering. Als je in loondienst werkt, bestaat er een grote kans dat je werkgever een collectieve verzekering heeft gesloten. Maar ook andere groepen, zoals verenigingen, vakbonden, werkgeversorganisaties, enzovoort bieden dergelijke mogelijkheden.

Voordeel is de prijs: een collectieve verzekering is altijd goedkoper dan wanneer je dezelfde verzekering op individuele basis zou afsluiten. Het prijsvoordeel kan oplopen tot ongeveer tien procent. In open collectieve contracten kun je veelal zelf de aanvullende verzekering kiezen.

En gesteld dat je op een gegeven moment niet meer in aanmerking komt voor de collectieve verzekering, bijvoorbeeld omdat je van werkgever verandert, dan kun je vaak de verzekering op individuele basis voortzetten (wel tegen een hogere premie). Je kunt er ook voor kiezen een andere verzekeraar te zoeken. Maar let dan op: die andere verzekeraar heeft alleen een acceptatieplicht voor de basisverzekering en niet voor de aanvullende verzekering.

Let's build IT Webdevelopment
  • autoverzekering

    Bereken hoeveel u kunt besparen op uw autoverzekering en sluit deze direct af!

    Meer info...
  • reisverzekering

    Geen zorgen over de vakantie? Sluit hier uw doorlopende reisverzekering!

    Meer info...